Exposició COMISART. Exposició COMISART. Exposició COMISART.

Una anàlisi crítica de les relacions entre la càmera fotogràfica i una arma de foc que convida a reflexionar sobre la naturalesa predadora del procés de captura de la imatge en les pràctiques artístiques contemporànies. 

Comissariada per Arola Valls i Ada Sbriccoli, és la primera exposició de la tercera edició de Comisart, el programa de suport al comissariat emergent.

50 % de dte. clients CaixaBank

Envia'l a un amic o amiga

UNA SELECCIÓ D’OBRES QUE PERMETEN ANALITZAR TRES MOMENTS FUNDACIONALS DE L’ACTE DE CAÇAR: EL DISPOSITIU, LA CAPTURA I L’EMPREMTA.

Al llarg del desenvolupament del mitjà fotogràfic, la relació entre la càmera i una arma de foc s'ha expandit més enllà de la dimensió purament tecnològica del dispositiu, y ha convertit el poder fosc i fascinant de la mirada mortífera de la fotografia en un topos en l'art fins a avui dia.

Prenent la noció de fusell fotogràfic d'Étienne Jules Marey com a punt de partida, aquest projecte expositiu indaga el paral•lelisme entre càmera i tret per analitzar les formes de captura i aprehensió de la imatge en les pràctiques artístiques contemporànies. 

La mostra se centra en el triple eix que construeix l'exercici de la mirada com a estratègia predadora: la presència d'un dispositiu d'observació i captura, les implicacions discursives del tret i la distribució i el consum d'aquestes imatges. L'exposició aplega un conjunt d'obres heterogènies –des dels mitjans més tradicionals com la pintura, la fotografia i el registre documental fins a les instal•lacions sonores, el videoart o la performance– d'artistes com Dara Birnbaum, Bleda y Rosa, Harun Farocki, Kristin Oppenheim, Gabriel Orozco, Javier Peñafiel, Sophie Ristelhueber, Simeón Saiz Ruiz i Jeff Wall, entre d'altres.

Títol de la foto

CATÀLEG ONLINE

Descarrega't el catàleg digital de l'exposició

Títol de la foto

INSTRUCCIONS DEL FUSELL FOTOGRÀFIC

Fragment d'un text escrit per Étienne-Jules Marey i publicat a la revista La Nature: Revue des Sciences 

DONANT SUPORT A JOVES COMISSARIS
 

Comisart. Noves mirades sobre la Col·lecció ”la Caixa”, iniciativa creada per l’Obra Social ”la Caixa” el 2012, és un programa de suport al comissariat emergent en l’àmbit de l’art contemporani. S’emmarca en la voluntat de l’entitat de contribuir a la professionalització del sector, i brinda a joves comissaris l’oportunitat de treballar amb obres de primer nivell i de fer un projecte expositiu en condicions professionals.

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE CAIXAFORUM PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

Comisart es concreta en un programa de periodicitat biennal, que du a terme tres projectes expositius específics a partir de les obres disponibles que formen la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani i la col·lecció del MACBA.