Exposició Entrevista a la vida: Lluís Amiguet i Xavier Melloni

CONFERENCIES I DEBATS

Entrevista a la vida: Lluís Amiguet i Xavier Melloni

Quan Lluís Amiguet va preguntar a Xavier Melloni en una entrevista publicada a la contraportada de La Vanguardia quin era el fonamentalisme de la nostra era, Melloni va respondre: "Un narcisisme paradoxalment addicte a tot", que es pot evitar recuperant el silenci i la meditació, que són el camí per sentir els sons de la vida. 

El periodista Lluís Amiguet i l'antropòleg i teòleg Xavier Melloni dialogaran sobre la vida en directe a CaixaForum. Aquesta trobada, que hem titulat "Entrevista a la vida", persegueix abordar el misteri de la nostra condició humana, indagar en la manera que tenim de ser al món. En un moment d'incerteses, d'una inusual potenciació d'un coneixement que ignora el que som, s'obren una gran quantitat de preguntes que només tenen resposta a través del diàleg amb un mateix i amb els altres. Melloni ens diu: "El diàleg amb l'altre no et pren la plenitud sinó la teva pretensió de totalitat. Això ens fa una mica més humils i la humilitat és més a prop de la veritat que qualsevol altra cosa." Preguntar-nos sobre la vida ens col·loca directament en un estat d'humilitat, ja que la resposta implica posicionar-nos en un indret insospitat, allunyat de les nostres certeses. 

Lluís Amiguet és llicenciat en Periodisme i Filologia a la UAB i la UB, respectivament, i en Relacions Internacionals a la Universitat de Nova York, on també va ser corresponsal de La Vanguardia, diari on ha publicat 2.456 entrevistes a "La Contra", i imparteix classes de comunicació a la Universitat Rovira i Virgili i a ESADE. Javier Melloni Ribas (Barcelona, 1962) és jesuïta, doctor en Teologia i llicenciat en Antropologia Cultural. És membre de Cristianisme i Justícia, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya (Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat - Barcelona) i membre del GEI (Grup d'Espiritualitat Ignasiana) de l'Assistència Meridional d'Europa. Està especialitzat en espiritualitat ignasiana, en diàleg interreligiós i mística comparada. Ha fet reiterades estades a l'Índia. Viu a la Cova de Sant Ignasi (Manresa) des de fa vint anys, on acompanya i reflexiona sobre les diverses manifestacions de l'experiència de Déu. Des de fa tres anys, ha iniciat, juntament amb altres persones, una comunitat contemplativa interreligiosa (Manlleva, Santuari de Presència). És autor de diverses publicacions, entre les quals destaquen El Crist interior, Herder, Barcelona 2010; Vers un temps de síntesi, Fragmenta, Barcelona, 2011; Voces de la mística II, Herder, Barcelona, 2012; Sed de ser, Herder, Barcelona 2013 i Perspectivas del absoluto, Herder, Barcelona 2018.

Horaris

Dimecres 10 d'abril, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

CONFERENCIES I DEBATS

Trobades amb… Núria Graham

Núria Graham ens parlarà de la seva trajectòria musical i del seu aclamat treball, amb el qual ha superat expectatives àlbum rere àlbum.

INSCRIPCIÓ 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

CONCERTS I ESPECTACLES

Eli Keszler + Puce Mary

Doble espectacle a càrrec d'Eli Keszler i Puce Mary, dues figures representatives de les noves tendències en música electrònica, que ens presentaran els seus últims treballs.

ENTRADA 8 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

CONCERTS I ESPECTACLES

Pop Rock Hits: concert participatiu

Gaudeix dels èxits del pop rock més actual, com també d'alguns dels temes més emblemàtics de tots els temps, amb aquest nou concert participatiu, en el qual cantants aficionats de 16 a 29 anys i intèrprets professionals comparteixen escenari.

ENTRADA 8 €

50 % de dte. clients de CaixaBank