Exposició Mapa sonor de Montmartre

Del cicle de  Humanitats "Montmartre, paisatge de la bohèmia"

Mapa sonor de Montmartre

Una conferència musicalitzada al piano

Com van influir les músiques més populars del cabaret, el music-hall i el cafè concert en els compositors del moment? Com es va reflectir la joie de vivre de la Belle Époque en la música culta? En aquesta conferència, Marta Espinós traça un mapa sonor per Montmartre amb aturades a la chanson réaliste i el cancan de Le Chat Noir o el Moulin Rouge, la figura surrealista d'Erik Satie, la mélodie amb poemes simbolistes conreada per Gabriel Fauré, Charles Debussy o Maurice Ravel, juntament amb Chausson, Henri Duparc o Reynaldo Hahn. 

A càrrec de Marta Espinós, pianista, comissària musical i codirectora artística de Lo Otro, empresa que ofereix direcció artística, organització i producció de tot tipus de projectes musicals d'alt nivell, com ara l'exposició Goya del Museo Nacional del Prado. 

Horaris

Dilluns 19 de novembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Humanitats

CONFERENCIES I DEBATS

Terra d'artistes i d'enrenou

L'historiador de l'art Eliseu Trenc descriu l'ambient bohemi de Montmartre a través de la vida als locals de trobada, reunió i gaudi amb més renom de l'època.

CONFERENCIES I DEBATS

Figures femenines a Montmartre

La dona al Montmartre del final del segle XIX i començament del XX, des de pintores com Suzanne Valadon fins a models com Misia Sert o galeristes com Berthe Weill. 

CONFERENCIES I DEBATS

Montmartre més enllà de Lautrec

Montmartre no acaba amb Toulouse-Lautrec. Renoir, Van Gogh, Cézanne, Picasso, Modigliani, Casas, Rusiñol i molts altres artistes també van deixar empremta al barri parisenc.